همه چیز در مورد BMS یا مدیریت ساختمان هوشمند
بلاگ

همه چیز در مورد BMS یا مدیریت ساختمان هوشمند

زمان مطالعه ۳ دقیقه / ۱۹ دی ۱۴۰۱ / مدیر سایت

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان یا BMS یک سیستم کنترل و نظارت یکپارچه و جامع است که در ساختمان‌های بزرگ مثل بیمارستان، مراکز خرید، ساختمان‌های اداری یا حتی ساختمان‌های مسکونی به کار گرفته می‌شود. هدف از ایجاد BMS می‌تواند بهینه‌سازی انرژی، رفاه حال ساکنین و افزایش طول عمر تجهیزات ساختمان باشد.

BMS چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر به ساختمان‌های بزرگ توجه کرده باشید، احتمالاً با مواردی مثل خاموش و روشن‌شدن اتوماتیک چراغ‌ها یا سیستم‌های گرمایش و سرمایش مواجه شده‌اید. زمانی که اندازه ساختمان و تعداد ساکنین یا استفاده‌کنندگان از آن زیاد باشد، برای مدیریت منابع و راحتی افراد، نیاز به یک سیستم یکپارچه و جامع خواهید داشت. BMS یا سیستم مدیریت هوشمند ساختمان ایجاد شده است تا این مشکل را برطرف کند.

BMS یا سیستم مدیریت ساختمان چیست؟

BMS که مخفف "Building Managmet System" است، در فارسی به "سیستم مدیریت هوشمند ساختمان" ترجمه شده است. همان‌طور که از نام آن نیز مشخص است، BMS یک سیستم جامع برای کنترل و نظارت بر تجهیزات و امکانات یک ساختمان است. سیستم BMS کمک می‌کند نظارت بیشتری بر تجهیزات و انرژی ساختمان وجود داشته باشد. 
پیاده‌سازی سیستم BMS ساختمان به این شکل است که تجهیزاتی سخت‌افزاری با توجه‌ به اهداف مختلف در ساختمان نصب شده و اطلاعات مفید و موردنیاز را به یک کامپیوتر مرکزی ارسال می‌کنند. در هسته مرکزی پردازش‌های موردنیاز انجام شده و فرمان‌های منطبق بر هر موقعیت صادر و اجرا می‌شود.
به‌عنوان‌ مثال با استفاده از سیستم هوشمند ساختمان در اتاقی کم رفت‌وآمد یک سنسور تشخیص حرکت نصب خواهد شد و چراغ‌ها و سیستم گرمایش یا سرمایش اتاق تنها با رفت‌وآمد افراد فعال خواهند شد و در زمانی که استفاده‌ای از فضا نشود تمام امکانات اتاق غیرفعال می‌شوند. 

چه تجهیزاتی با استفاده از BMS قابل‌کنترل هستند؟

تقریباً تمام تجهیزات الکتریکی، حفاظتی و مکانیکی در ساختمان با استفاده از سیستم BMS قابل‌کنترل هستند. در اینجا به برخی از مهم‌ترین موارد آن می‌پردازیم:

سیستم‌های سرمایش و گرمایش

کنترل گرما و سرمای اتاق باتوجه‌ به یک دمای خاص. به‌عنوان‌مثال تعریف می‌شود که دمای این فضا همواره روی 23 درجه تنظیم شود.

تجهیزات مربوط به نور و روشنایی

با استفاده از BMS ساختمان می‌توانید نور و روشنایی فضاهای مختلف را به طور خودکار کنترل کنید تا در استفاده از انرژی بهینه عمل کرده باشید.

سیستم‌های تهویه مطبوع

با استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان قادر خواهید بود تهویه مطبوع و مناسب داشته باشید بدون اینکه نیاز باشد به طور دستی اقدام کنید.

سیستم دوربین‌های مداربسته

کنترل و نظارت بر دوربین‌های مداربسته نیز از جمله کاربردهای اصلی در سیستم هوشمند ساختمان یا BMS است.

سیستم مدیریت هوشمند پارکینگ

سیستم مدیریت هوشمند پارکینگ که در فضاهای بزرگ مثل بیمارستان‌ها یا مراکز خرید کاربرد بسیاری دارد، از جمله سیستم‌هایی است که با استفاده از BMS  قابل‌برنامه‌ریزی و نظارت است.

سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق و اقدامات لازم هنگام آتش‌سوزی نیز جزو زیرسیستم‌های مدیریت هوشمند ساختمان محسوب می‌شود.

سیستم‌های دزدگیر و حفاظتی

از جمله پرکاربردترین تجهیزات ساختمانی که با BMS کنترل می‌شود، سیستم حفاظت ساختمان و همچنین سیستم کنترل تردد افراد است.

مزایای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان چیست؟

استفاده از BMS مزایای بسیار زیادی دارد که مهم‌ترین آن بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان است. طبق برآوردهای انجام شده توسط مهندسان و مشاوران، نصب سیستم BMS می‌تواند تا 30 درصد مصرف انرژی را در ساختمان کاهش دهد. 
همچنین آسایش و رفاه حال استفاده‌کنندگان یا ساکنین ساختمان نیز در اثر استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان افزایش چشمگیری خواهد داشت. 
علاوه بر این موارد، افزایش طول عمر تجهیزات ساختمان و همچنین عدم نیاز به نیروی انسانی جهت پیشبرد کارها و نظارت دائمی بر کارایی تجهیزات می‌تواند هزینه‌های نگهداشت ساختمان را به طور محسوسی کاهش دهد.

نصب BMS ساختمان چطور انجام می‌شود؟

اگر به‌عنوان مالک یا مهندس ساختمان قصد دارید در سازه خود از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان استفاده کنید می‌توانید از طریق شماره تماس یا لینک زیر با مشاوران ما در شرکت ویهان برج آسا در ارتباط باشید تا اطلاعات لازم در این مورد برای شما ارسال شود. همچنین اگر سؤال یا نظری در این مورد دارید، از قسمت نظرات این صفحه با ما در ارتباط باشید.

شرکت ویهان صنعت برج‌آسا

مشاوره، طراحی و اجرا، بهره‌برداری سیستم‌های تأسیسات مکانیکی و برقیِ ساختمان‌های مسکونی و اداری و کارخانجات صنعتی و سیستم‌های تصفیه آب و فاضلاب